Activeer jouw lessen met Mentimeter

Activeer jouw lessen met Mentimeter

Sinds de start van het nieuwe kalenderjaar zijn binnen Odisee extra Mentimeter Pro-licenties beschikbaar voor docenten. Mentimeter is een online tool met verschillende vraagtypes, die studenten toelaat te reageren tijdens de lessen via hun smartphone, tablet of laptop. Als docent kan je op een intuïtieve manier een online interactieve presentatie maken en deze met jouw studenten delen. Elke Mentimeter-presentatie krijgt een unieke code. Voor studenten volstaat het om via de browser naar https://www.menti.com/ te surfen en de juiste code in te geven. Dit kunnen ze ook doen door op voorhand de Mentimeter-app te installeren.

Het aanmaken van een Mentimeter-presentatie neemt weinig tijd in beslag en is heel intuïtief. Je kan online presenteren, maar het is tevens mogelijk Mentimeter te integreren binnen een Powerpoint-presentatie. Hiervoor dien je eenmalig een plugin te installeren. Onderstaande screencast geeft wat meer uitleg over het opzetten van een Mentimeter-presentatie en een eventuele integratie binnen Powerpoint.

Benieuwd naar de verschillende vraagtypes en de manier waarop studenten kunnen antwoorden?
Ontdek het in onderstaande screencast, die reeds eerder als digitaleren-tip werd verzonden.

Zoals aangegeven, is Mentimeter heel gebruiksvriendelijk en kan de tool eenvoudig en snel worden ingezet.
Op de Mentimeter-website vind je nog enkele korte instructiefilmpjes over het gebruik van de tool.

Dat Mentimeter een tool is, die het mogelijk maakt om te differentiëren in het onderwijs, wordt ook nog eens duidelijk gemaakt door de praktijkvoorbeelden ‘Voortbouwen op de leefwereld van studenten‘ en ‘Het algemene examenvragenklassement‘.

Je kan Mentimeter gratis gebruiken voor een ongelimiteerd aantal studenten, maar dan ben je wel beperkt tot twee vragen per presentatie.  Indien je Mentimeter ten volle en zonder beperkingen wilt inzetten, kan je een pro-licentie aanvragen via https://servicedesk.odisee.be of via de ICTO-medewerker op je campus.

Toch nood aan meer professionalisering? Spring even binnen bij ICTO! Indien je nog een viertal geïnteresseerde collega’s vindt, dan verzorgt ICTO graag een workshop voor jullie.

3 Comments

Leave a reply

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *