Gezocht: docenten die een digitale tool voor peerfeedback willen uittesten

Gezocht: docenten die een digitale tool voor peerfeedback willen uittesten

Het geven en krijgen van feedback maakt een belangrijk deel uit van het leerproces van studenten. We hebben aan Odisee best wel wat tools die het geven van feedback digitaal ondersteunen. Deze werden in een eerdere Digitaleren-post al eens op een rijtje gezet. 

Waar we vooralsnog geen goede digitale oplossing voor hebben, is het geven van peerfeedback in het algemeen op een voor de docent overzichtelijke manier. Tevens krijgen we vaak de vraag van docenten of de rubrieken (rubrics) in Toledo ook kunnen gebruikt worden door studenten in een peer reviewproces (wat dus helaas niet het geval is).

Deze tekortkomingen zouden kunnen verholpen worden door FeedbackFruits, een spin-off van de TU Delft waar men een reeks tools voor feedback ontwikkeld heeft. Met name de Peer Review zou onze huidige set van tools kunnen vervolledigen.
Deze tools kunnen geheel geïntegreerd worden in Toledo; het gaat dus om bijkomende functionaliteit binnen Toledo.

Tot februari 2021 bestaat de mogelijkheid om in een pilootproject de tools van FeedbackFruits uit te testen en te evalueren. Nadien bekijken we of we hier verder mee kunnen gaan of niet.

Hierbij een warme oproep aan alle collega’s met belangstelling voor digitale tools voor het geven van feedback om aan deze piloot te participeren!

FeedbackFruits gaf op 12/11/2020 een workshop voor enkele collega’s. De opname kan je hier bekijken.

In dit document leggen we uit hoe je (tot februari 2021) met FeedbackFruits in Toledo aan de slag kan. Graag een seintje aan Linda Tambuyser wanneer je deelneemt aan deze piloot!

No comments

Leave a reply

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *