Le sjabloon 2018 est arrivé

Om het ontwikkelen van schriftelijk studiemateriaal te ondersteunen wordt voor docenten een Microsoft Word sjabloon (template) ter beschikking gesteld door ICT-ICTO op computers en laptops van de hogeschool die aanmelden op het Odisee-netwerk.

Dit sjabloon voegt een extra tabblad toe aan Microsoft Word (vanaf versie 2007) en voldoet aan de Odisee-huisstijl. Dit tabblad brengt bestaande mogelijkheden van MS Word (klembord, stijlen, bibliografie, enz…) samen met specifieke hulpmiddelen voor cursusontwikkeling (begeleidingscomponenten, integratie van multimedia, hyperlinks, visuele hints, enz…) op vraag van docenten.


Klik om te vergroten

Het sjabloon werd oorspronkelijk ontwikkeld door het Impulscentrum voor Onderwijsvernieuwing en werd doorontwikkeld door de dienst ICT-ICTO. Aanpassingen aan het sjabloon worden besproken binnen de gebruikersgroep van docenten.

In maart/april van elk kalenderjaar wordt de versie voor het volgende academiejaar beschikbaar gesteld. In de loop van oktober/november kan een kleinere update vrijgegeven worden op basis van de ervaringen met de meest recente versie.

Workshops in mei

In de loop van mei worden op verschillende campussen workshops georganiseerd waarin je leert werken met het sjabloon. De workshop is bedoeld voor (beginnende) docenten die de vele mogelijkheden van Word voor het ontwikkelen van cursusteksten aan de hand van het sjabloon willen leren kennen.

Klik hier voor een overzicht van beschikbare data en de mogelijkheid om in te schrijven…

Meer informatie

In de onderstaande screencast kan je zien hoe je een nieuwe cursus op basis van het sjabloon kan maken.

Werkt het sjabloon niet meer wanneer je thuis, op de trein of zonder VPN-verbinding verder wil werken in je cursus?
Bekijk dan deze instructie op faqict.odisee.be om het probleem op te lossen.

Heb je een cursus gemaakt op basis van het centraal opgeslagen Odisee-sjabloon uit een vorig academiejaar, dan kan je via de Upgrade knop deze bijwerken naar de actuele versie. Dit verandert niets aan de opmaak van de cursussen die je op basis van het “oude” sjabloon hebt gemaakt. Dit wordt toegelicht in de volgende screencast.

Beschik je niet over het automatisch geïnstalleerde sjabloon op je computer of laptop, dan is een manuele installatie noodzakelijk.

Voor docenten is ondersteuning beschikbaar via:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.