Samenwerken in OneDrive (Office 365)

Onlangs werd Office 365 beschikbaar gemaakt voor het Odisee-personeel. Naast het kunnen werken met de online versies van de Officeprogramma’s (Word, Excel, PowerPoint, OneNote)1 betekent dit ook dat elk personeelslid beschikt over 1 Terabyte opslagruimte in de cloud: OneDrive.

Deze opslagruimte kan niet alleen gebruikt worden voor je persoonlijke bestanden, maar kan ook gebruikt worden om documenten met anderen te delen en hieraan samen te werken.

Ook Odisee-studenten beschikken over Office 365 en dus biedt dit de mogelijkheid om OneDrive in te zetten als samenwerkingsplatform in het kader van bijvoorbeeld groepswerk.

Deze handleiding zet je op weg in het gebruik van OneDrive.

Wie het graag op een meer visuele manier aangeboden krijgt, kan rustig achteroverleunen en onderstaande Office Mix bekijken.


1 Via Office 365 heeft elk Odisee-personeelslid ook het recht om de Office-programma’s op een eigen privé pc of laptop of mobiel toestel te installeren. Men mag de software op maximaal 5 verschillende toestellen installeren. De software kan gedownload worden vanaf de startpagina van Office 365

3 reacties

  1. Hallo,
    ik heb een vraag in verband met synchroniseren. Ik heb lokaal op mijn pc een mappenstructuur aangemaakt. Dezelfde mappenstructuur heb ik in OneDrive (in the cloud) staan zodat ik deze bestanden ook kan bereiken vanop een pc op de campus.

    Hoe kan ik ervoor zorgen dat wanneer ik LOKAAL een bestand toevoeg ditzelfde bestand ook automatisch toegevoegd wordt aan de cloud-mappenstructuur. Ik heb al eens geprobeerd met synchroniseren maar zonder resultaat.

    Dank bij voorbaat

    Dirk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *