Nieuwe hulpmiddelen in Toledo bij start AJ 20-21

Met deze digitaleren-tip zetten we een aantal nieuwe hulpmiddelen in de kijker die je sinds juli 2020 als docent kan inzetten binnen Toledo.

We geven ook enkele tips bij de start van het nieuwe academiejaar.

Fris je graag nog eens op hoe Toledo je kan helpen bij het ondersteunen van online leren? Bekijk dan zeker deze digitaleren-tip.

 • Blackboard Annotate vervangt de BOX-weergave in opdrachten
  • Bij het openen van een ingediend bestand van een opdracht kan je nu verschillende soorten aantekeningen maken. Je kan ook commentaar toevoegen en het bestand met aantekeningen downloaden.


   Meer informatie over Blackboard Annotate
 • Audio- en videofeedback bij opdrachten en toetsen
  • Wanneer je feedback geeft bij een toets of opdracht, kan je voortaan een video- of audio-opname maken. De knop staat in de bovenste knoppenbalk van de teksteditor, naast de knop “Mashups”. Je moet daarvoor bij opdrachten wel eerst de volledige teksteditor openen.


   Meer informatie over audio- en videofeedback
 • Attendance / aanwezigheden 
  • Je kan op een vrij eenvoudige manier aanwezigheden registreren van studenten. Deze aanwezigheden kunnen doorgegeven worden aan het Grade Center van een cursus zodat ze kunnen meetellen in de beoordeling van een student.


   Meer informatie over het hulpmiddel Aanwezigheden
 • We kijken ook nog vol verwachting uit naar:
  • Cloud Storage optie bij toevoegen bijlage
   Bij het toevoegen van bijlagen aan items en andere onderdelen zou je in staat moeten zijn bestanden te kiezen uit je eigen Onedrive voor Bedrijven of Google Drive. De knop is er al maar helaas nog niet helemaal operationeel.
  • Nieuwe visuele teksteditor
   Op de planning van Blackboard staat een vernieuwing van de teksteditor waarmee je in Toledo teksten, afbeeldingen, mashups, enz… toevoegt. De precieze release-datum is nog niet aangekondigd, maar we houden je natuurlijk op de hoogte.

 • Ook interessant om weten
  • Er is een Toledo-voortgangsbord voor studenten waarmee ze hun vorderingen in Toledo kunnen bijhouden en zo ondersteund worden in hun plannings- en leerproces.
  • Toledo werd n.a.v. Corona uitgebreid met de Virtuele klas van Blackboard: Blackboard Collaborate Ultra.
   We plannen ook over deze nieuwe tool binnenkort een digitaleren-tip.

Tips bij de start van het academiejaar

Staan je filters in het Toledo-portaal juist?

De komende weken is het aangeraden de filter Academiejaar op het Toledo-portaal in de gaten te houden. Half september wisselt de standaardfilter naar de cursussen van AJ 2020-2021. Zorg dus dat je zeker in de juiste cursus aan de slag gaat.

Filters op Toledo-portaal

Heb je de overbodige delen van jouw cursus 20-21 onbeschikbaar gezet?

We kopiëren alles uit de oude cursus naar de nieuwe, dus bij de start van elk semester is het aangeraden in je nieuwe cursus na te kijken wat nog niet zichtbaar moet zijn voor de studenten.

Gebruik het handige hulpmiddel “Datumbeheer” om alle onderdelen die een start- of einddatum of een deadline hebben in één overzicht aan te passen.

Voor onderdelen zonder data, gebruik je het handige slotje om deze te verbergen (of weer te geven).

Hangslot voor beschikbaarheid

Cursussen die nieuw aangemaakt worden, gebruiken het template van een uniforme cursus van Odisee-cursus. Indien nodig kan je vanzelfsprekend materiaal uit andere cursussen naar deze cursus kopiëren.

Staat je cursus beschikbaar voor de studenten?

Als docent bepaal je zelf wanneer de cursus van academiejaar 2020-2021 beschikbaar/aanklikbaar wordt voor de studenten. Gebruik daarvoor het hangslot op cursusniveau voor één cursus.

Wil je de beschikbaarheid voor meerdere cursussen aanpassen, kijk dan even naar het menu Beheer in Toledo en kies de optie: Beschikbaarheid cursussen en community’s.

Studenten worden “automatisch” lid van de cursussen van zodra er ISP’s worden toegekend (meestal rond half september).

Graag wat ondersteuning door een ICTO-medewerker?

Je kan nog steeds inschrijven voor een ICTO-sessie voor persoonlijke begeleiding van ongeveer 30 minuten over alle ICT in Onderwijs gerelateerde vragen die je nog hebt.

2 reacties

 1. Ik had graag de inhoud achter de link voor de attendance bekeken, maar het blijkt een dode link te zijn. Is het mogelijk deze te updaten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *