Video’s maken met Windows Movie Maker

Windows Movie Maker is een toepassing van Microsoft die je kan gebruiken om videobestanden, geluid en foto’s te bewerken. Het programma heeft een eenvoudige interface die lijkt op die van andere Windows programma’s. Dat maakt Windows Movie Maker geschikt voor wie video’s wil bewerken zonder complexe programma’s te moeten leren kennen.

Je kan afbeeldingen, video, audio en muziek importeren. Via eenvoudige bewerkingen kunnen teksten, overgangen, effecten en aftiteling worden toegevoegd. Je kan video’s publiceren als mp4- bestand, online zoals op Videolab (videoplatform van de associatie KULeuven – ook te vinden via de quick links in Toledo) of YouTube publiceren, maar ook op CD en DVD.

Windows Movie maker kan je gratis installeren via deze link.
Een basishandleiding kan je raadplegen via deze handleiding in PDF formaat of via het bekijken van onderstaande opname:

5 reacties

 1. Dank voor de heldere uitleg. Ik heb in het verleden al heel wat ‘gespeeld’ met deze software en kom tot volgende vaststellingen:
  – Alles werkt perfect voor kortere films (zeg < 15 à 30 minuten). van zodra een film langer wordt durft de software wel eens problemen geven. Zo zullen dikwijls individuele fragmenten niet meer altijd herkend worden en verschijnt er een soort foutmelding in sommige fragmenten (met ?), voornamelijk als het heel veel fragmenten zijn.
  – het probleem wordt erger indien HD video fragmenten gebruikt worden. Die zijn voor deze software soms niet soepel bruikbaar. Het grote probleem is dat het soms wel fout loopt, en soms niet (en er zit volgens mij geen systematiek in).
  – Het publiceren van een film naar een hogere resolutie (bvb naar HD resolutie) durft wel eens zeeeer lang duren.
  Maar voor de rest: best bruikbaar!!

  • Voor meer geavanceerde projecten kan je ook gebruik maken van een licentie van Adobe Premiere elements. Principes zijn dezelfde, maar de software en mogelijkheden zijn nog wat geavanceerder. Indien interesse mag je altijd contact opnemen met iemand van ICTO.

   • Kunnen we een licentie van Adobe premiere elements bekomen? Kostprijs?
    met dank
    Eric Bloemen
    KULeuven, campus Brussel
    Warmoesberg 26
    1000 Brussel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *