Aan de slag met de Wacom One tablet

Aan de slag met de Wacom One tablet

Wanneer je synchroon of asynchroon lesgeeft vanop afstand mis je soms de mogelijkheid om iets uit te leggen aan ‘je bord’. Een Wacom One is een prima hulpmiddel om de bordfunctionaliteit te gebruiken. Zo kan je op een natuurlijke manier schrijven en tekenen tijdens het maken van een kennisclip of wanneer je een live les vanop afstand geeft.

Onderstaande kennisclips helpen je op weg om een Wacom One te installeren en gebruiken. Daarnaast worden verschillende mogelijkheden geboden van softwarepakketten die je ‘klassiek’ bord kunnen vervangen.

In onderstaande instructievideo wordt uitgelegd hoe je Whiteboard installeert en er vervolgens mee aan de slag gaat. Bij nieuwe computers staat de Whiteboard app normaal gezien al geïnstalleerd.

7 Comments

 • Lien says:

  25 november 2020 at 11:07

  Beste

  ik heb zelf al een beetje gezocht, maar vind het antwoord niet.
  Hoe kan je de liniaal laten roteren via je wacom one tablet? Is er een touch-mogelijkheid?
  Dus zou makkelijk zijn om in lessen wiskunde meetkundige toepassingen ‘net’ weer te geven.

  Alvast bedankt voor de hulp.

  groeten,
  Lien Verberckmoes

  • Bart D'haenens says:

   6 december 2020 at 11:53

   Met de pen kan je – wanneer je geen tekentool selecteerde – ook de muisbewegingen nabootsen. Je zou dus het lineaal moeten kunnen selecteren en laten draaien door met de pen op de juiste handlepoints te klikken. Dit is ook wel afhankelijk van de toepassing waarin je werkt: onenote, e-book, powerpoint?

   • Lien says:

    10 december 2020 at 10:24

    Dag Bart,

    ik was inderdaad niet duidelijk over de toepassing. Het gaat over de Microsoft Whiteboard-applicatie.

    • Joris Desseyn says:

     11 december 2020 at 09:48

     Hallo Lien, dat kan door op je toetsenbord gebruik te maken van de ALT- toets in combinatie met de links/rechts pijltjestoetsen.
     Je klikt in MS Whiteboard op het icoon van de liniaal, die verschijnt op je canvast, je houdt de ALT- toets op je toetsenbord ingedrukt en vervolgens klik je op de linker- of rechter pijltjestoets van je toetsenbord. Het probleem is na een actie de liniaal opnieuw te selecteren. Daar zit een soort van “bug” in het systeem.
     Je kunt daartoe de tab- toets gebruiken tot er rond de liniaal een dun randje staat. Dan kun je de ALT + pijltjes opnieuw toepassen.
     Een andere optie is het draaien aan het muiswieltje wanneer je externe muis over zo’n wieltje beschikt en aan je toestel is gekoppeld.
     Succes!

     • Lien says:

      14 december 2020 at 15:19

      Ga ik proberen. Erg bedankt!!

 • Gerda Vermassen says:

  25 januari 2021 at 19:47

  Hallo
  Ik slaag er niet in het windows stuurprogramma te downloaden. Zodra ik er op klik wordt het scherm grijs, verder gebeurt er niets. Wat doe ik verkeerd?

Leave a reply

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *