AI Design Assistant in Toledo

Sinds 29 maart kan je in Ultra-cursussen van Toledo ook gebruik maken van een AI Design Assistant. Dit is een generatieve AI-tool die je kan inspireren en ondersteunen bij het inhoudelijke uitwerken van verschillende cursusonderdelen. De AI Design Assistant kan onder meer gebruikt worden om leermodules te creëren, toetsvragen en opdrachten op te stellen of evaluatierubrieken te genereren.

Uiteraard ben je altijd zelf verantwoordelijk voor de door AI gegenereerde output. Je kan met een kritische blik leermodules, vragen of opdrachten schrappen of aanpassen vooraleer je ze toevoegt aan je cursus.

Wat kan de AI Design Assistant voor jou doen?

Laat de AI Design Assistant je inspireren bij het indelen van je cursus door een indeling in hoofdstukken te suggereren en daarvoor leermodules aan te maken. De Design Assistant maakt enkel de blanco modules, inhoudelijk invullen moet je uiteraard nog steeds zelf doen. Je krijgt een titel, afbeelding en omschrijving.

 

Automatisch toetsvragen genereren? Dat kan de Design Assistant ook. Bij het aanmaken van een nieuwe toets kan je via het +-teken nieuwe vragen aanmaken. Kies daar ‘Automatisch vraag genereren’.


Net als bij de leermodules selecteer je zelf welke gegenereerde inhoud je effectief wil toevoegen.

Op basis van de titel, taal en omschrijving van je cursus kan je nu ook automatisch een opdracht laten genereren. Je kan zelf nog een extra beschrijving geven om een specifiekere opdracht aan te maken. Hoewel dit kadertje klein is, kan je er wel veel tekst in kwijt. Je zou dus een deel van je cursustekst kunnen kopiëren om er automatisch een opdracht over te laten maken.

De Design Assistant kan je ook helpen bij het bedenken van goede discussie-opdrachten. Klik in je Ultra-cursus op het +-teken, kies ‘Maken’ en vervolgens ‘Discussie’. Net als bij Opdrachten vind je hier rechts bovenaan een zwarte knop om automatisch een discussievraag te genereren.


Selecteer een discussievraag die je min of meer geschikt vindt en werk hiermee verder. Je kan de exacte verwoording nog aanpassen.

Bij het beoordelen van opdrachten en discussies kan je gebruikmaken van een evaluatierubriek (rubric). Zo kan je een objectieve beoordeling maken op basis van de bijhorende doelen. Zo’n rubriek zelf aanmaken vraagt heel wat tijd. Hier kan de Design Assistant je nu bij assisteren. Je laat de rubriek voor jou opstellen en past deze vervolgens aan je eigen wensen aan.

Dit is slechts een deel van de mogelijkheden van de AI Design Assistant. Via onderstaande pagina van KU Leuven vind je een volledig overzicht van alle opties, evenals een FAQ-pagina en een link naar de Trustworthy AI Approach van Anthology.

Net als bij het gebruik van Copilot en Wooclap is ook hier je data beveiligd en wordt jouw input niet gebruikt om AI te trainen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *