Een digitaal, activerend whiteboard voor elke student

Als docent is het een blijvende uitdaging om tijdens een live online les de studenten te activeren én in interactie te gaan met de hele groep. De chatbox en antwoordsystemen, zoals Wooclap (= de opvolger van Mentimeter) en Padlet, bieden een deel van het antwoord op deze uitdaging.

Een meer ‘open’ manier om studenten actief aan de slag te zetten, is het werken met een whiteboard per student, waarvan jij als leerkracht de inhoud kan zien en opnieuw kan wissen. Je kan ook inhoud opslaan en delen.

Met de gratis toepassing https://whiteboard.fi genereer je in 2 klikken een link die je kan delen met de studenten, waarna iedereen een (leeg of door jou gevuld) whiteboard krijgt op de laptop, tablet of smartphone.

Onderstaande screencast zet je op weg om zelf aan de slag te gaan met een whiteboard per student.

Een erg zinvolle feature is de mogelijkheid om de inhoud van je eigen bord te delen met alle studenten zodat zij vervolgens met deze inhoud aan de slag kunnen. Je kan je eigen inhoud zo ‘pushen’ dat ze zelf met de elementen kunnen werken. Daarnaast kan je bijvoorbeeld een figuur als achtergrond toevoegen, waarna de studenten vervolgens zelf elementen kunnen aanduiden of plaatsen.

Het opslaan van gevulde whiteboards van elke student kan, bij synchroon onderwijs op afstand, bijdragen tot permanente evaluatie.

3 reacties

  1. Hallo,

    ik heb het bekeken en wil er wel mee experimenteren, wordt er ook gedacht aan een abonnement of zo? Dat geeft wat meer mogelijkheden en ook de kans om het op voorhand klaar te zetten. (Nu wordt het na 2u inactiviteit gewist? )

    • Dag Kurt, de pro-formule is nog maar heel recent toegevoegd en de features zijn momenteel ook nog in evolutie. We wachten nog even af hoe de tool en het gebruik evolueert om dan te kijken of we richting pro-formule zouden evolueren.

  2. super tip!
    dankjewel 🙂
    Een vraagje: kunnen studenten die geen touchscreen hebben ook mbv touchpad, muis of toetsenbord op het whiteboard schrijven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *