Padlet, een veelgebruikte tool voor online samenwerken, klinkt je misschien bekend in de oren. Enkele jaren geleden hebben we deze online toepassing reeds in de kijker gezet, maar intussen zijn we weer enkele versies verder. Zo zijn er doorheen de jaren templates bij gekomen en wordt de mogelijkheid geboden om te reageren op berichten.

In wat volgt maak je kennis met de oude én nieuwe mogelijkheden.

Padlet is een platform om heel snel een interactief prikbord te creëren waarop studenten via een link of QR-code zelf inhouden kunnen plaatsen. Ze kunnen deze van elkaar zien en, als je dat wenst, ook wijzigen. Bij de start kan je meteen kiezen uit enkele templates (bv. vrij canvas, stream, kolommen). Jij bepaalt ook zelf of je studenten de optie wil bieden om op elkaars bijdragen te reageren (met een duimpje, score, sterretje of tekst). Inhouden kunnen bestaan uit tekst, afbeeldingen, video en audio. Wanneer je met een tablet of smartphone werkt, kan je bijvoorbeeld meteen een foto maken en posten. 

In onderstaande kennisclip worden de belangrijkste mogelijkheden en instellingen uitgelegd.

Met een gratis account kan je standaard 3 padlets aanmaken. Dit kunnen er eventueel meer zijn als je reeds langer over een account beschikt. Padlets hebben vaak een tijdelijk karakter, waarbij je bijvoorbeeld een denkproces tijdens een les visualiseert. Wanneer je het resultaat opslaat als pdf of afbeelding en de padlet verwijdert, kan je opnieuw een andere padlet creëren. Heb je nood aan meer dan 3 (simultane) padlet? Neem dan contact op met ICTO voor toegang tot een pro-licentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *