Padlet: online prikbord

padlet

Padlet onderging een update. De nieuwe screencast vind je hier.

Padlet (http://nl.padlet.com) is een toepassing waarmee je heel snel en eenvoudig online interactieve prikborden bouwt. Op die prikborden kunnen tekstberichten, filmpjes, afbeeldingenn en hyperlinks geplaatst worden. Iedereen die over het internetadres van een prikbord beschikt kan er berichten op plaatsen. De berichten zijn onmiddellijk zichtbaar op het prikbord. Voor het plaatsen en bekijken van berichten kan gebruikt gemaakt worden van een computer, tablet of smartphone.

Padlet is dus een ideaal platform om heel snel antwoorden van studenten te verzamelen of om (multimediale) bijdragen van studenten samen te brengen en meteen te delen.

Om heel snel een Padlet te bouwen klik je op ‘Bouw een muur’.Wanneer je een prikbord op voorhand wil klaarstomen of achteraf wil beheren is het aangewezen om een account aan te maken en aan te melden.In onderstaand instructiefilmpje leer je hoe je heel snel een eigen online prikbord bouwt.

Om heel vlot webpagina’s toe te voegen aan een padlet kan je gebruik maken van Padlet Mini. Een plugin die je kan installeren voor Google Chrome of Safari.

ScreenShot064

2 reacties

  1. Ik gebruik padlet regelmatig in de werkcolleges. Schitterende tool!
    De studenten vinden het aangenaam werken. De toepassing is heel stabiel en gebruiksvriendelijk.
    Zelfs de meest eenvoudige smartphone kan met Padlet om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *