Interactieve presentatie (en meer) in H5P

Wat vooraf ging

Even opfrissen… H5P is een online technologie die intussen meer dan 50 interactieve bouwstenen aanbiedt die je kan gebruiken om zelf educatieve, digitale inhouden en/of oefeningen te creëren. De technologie is geïmplementeerd op ons e-courses platform, waarop je – na aanmelden – zelf jouw activerende inhouden kan bouwen. Deze kan je dan aanbieden via het leerplatform (Toledo), een e-book, een website of een e-course.

De afgelopen jaren werden via Digitaleren.be reeds verschillende bouwstenen in de kijker gezet (met voorbeelden en kennisclips voor zelfstudie).

Interactieve presentatie

In deze tip gaan we iets dieper in op het bouwen van een interactieve presentatie. Deze bouwsteen heeft als doel om op een heel flexibele manier een klein zelfstudiepakket te bouwen waarbij je inhouden aanbiedt (in woord en beeld) en tussendoor de student activeert met een uiteenlopend palet van activerende oefeningen met autocorrectie en feedback. Het gaat hier om oefentypes (bv. invuloefening, sleepoefening, meerkeuzevraag…) die je ook als afzonderlijke bouwsteen kan creëren met H5P. Zoals bij elk oefentype van H5P kan je voorbeelden bekijken en uittesten via H5P.org.

Via onderstaande kennisclip leer je hoe je deze interactieve presentatie (en bij uitbreiding andere bouwstenen) bouwt en aanbiedt. In het voorbeeld dat uitgewerkt wordt, maak je kennis met basisprincipes die ook aan bod komen bij andere bouwstenen.

Meer van dat

Ben je geprikkeld door de mogelijkheden en het gebruiksgemak van H5P? Neem dan zeker ook een kijkje bij de voorgaande tips. Daarnaast biedt H5P.org zelf, naast voorbeelden, mooi uitgewerkte tutorials aan om met een nieuwe bouwsteen aan de slag te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *