Online lesgeven: hoe doe ik dat ook alweer?

Tot eind januari zullen we opnieuw moeten omschakelen naar (bijna) volledig online onderwijs. We willen jullie hierbij ondersteunen door enkele praktijkgerichte ICTO-tips rond online leren opnieuw in de kijker te zetten.

In deze tips leggen we de focus op volgende basistechnologieën voor online onderwijs binnen Odisee:

    • Toledo als leeromgeving;
    • MS Teams meetings voor het synchroon online lesgeven, dus een live online les/contactmoment met directe interactie;
    • Kaltura voor het opnemen en aanbieden van kennisclips bij asynchroon lesgeven, dus zonder directe interactie en waarbij studenten zelf (deels) kunnen kiezen wanneer ze hiermee aan de slag gaan. Als alternatief bespreken we ook het maken van kennisclips in PowerPoint.

We hebben de tips gebundeld rond enkele centrale vragen betreffende online onderwijs. Indien je nog met vragen zit of nood hebt aan verdere ondersteuning, aarzel dan niet om in te schrijven voor een individuele ICTO-begeleidingssessie. Dit kan zowel gaan om technische als didactische vragen rond online onderwijs.

Indien je nog niet vertrouwd bent met de verschillende onderwijstechnologieën die binnen Odisee gebruikt worden, kan je via de e-course Als docent van start met onderwijstechnologie aan Odisee op ongeveer 1u15 een goed overzicht hiervan krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *